Wat heeft jouw drukke hoofd met je hond te maken?

      Reacties uitgeschakeld voor Wat heeft jouw drukke hoofd met je hond te maken?



In de (afstands)healings die ik in de afgelopen tijd mocht doen bij met name de ‘trauma-honden’ is me een aantal zaken opgevallen die overeenkomen. Met stip op 1 staat een mega-druk hoofd (een of beide hersenhelften/zesde chakra) Echt #niettedoen en zo niet passend bij een hond. Hier ga ik zo verder op in.

Wat hiermee samenhangt is een gebrekkige ‘aardebinding’ (achterhand, achterpoten, staart/eerste chakra). Die twee gaan altijd samen; een druk hoofd en een slechte aarding. Dat is bij alle levende wezens. Als de energie naar het hoofd gaat omdat er zo veel in omgaat, komt de energie beneden er maar karig vanaf. En juist dat gebied gaat over de plek in het leven, de veiligheid. Of je nou hond bent of mens.

En ook halverwege het lichaam, waar zich het gebied van het spijsverteringsstelsel (bovenbuik/derde chakra) bevindt, laat een verstoring in de energie zien. Wat op zich ook weer heel logisch is, want precies dit deel is verbonden met de ontwikkeling van de eigenheid. En bij trauma’s staat dat onder druk. (Trauma)honden ‘tanken’ daarom bij hun mens, ze zijn niet in staat om het uit zichzelf te halen. Ze hebben je nodig om zich veilig te voelen.

Een druk hoofd past niet bij een hond, zo functioneren ze niet

Maar het drukke hoofd dus… Zoals ik al schreef, past het niet bij een hond, zo functioneren ze niet. Het kan af en toe zo zijn dat de bovenkamers overuren draaien, als onderdeel van wat er speelt in het dagelijks leven. Maar als er bij dezelfde hond bij meerdere healings zo’n verstoring te zien is, dan mogen we hier iets mee.

Alle dieren en in dit specifieke geval dus (trauma-)honden, zijn gebaat bij rust. Afijn, mensen natuurlijk ook. Jij ook! Ja toch? En toch leven we zo in een soort hypnose van gedachten. Dat heeft meerdere oorzaken. Heel recent noem ik hier de afgelopen jaren waarin we allemaal zo in de angst hebben geleefd. Hoe je ook in de crisis staat of gestaan hebt, er was overal angst. Het was een enorme uitdaging om je trillingsfrequentie hoog te houden en je niet mee te laten slepen. Maar ook hoe sowieso de maatschappij is ‘ingericht’; alles draait om denken, om je aanpassen aan hoe iets moet of hoort. Er zijn overal regeltjes een maatregelen voor. Dat is onze paplepel…en wat doet dat met ons systeem? Ja, precies…dat jaagt je uit je lijf, want we gaan niet voelen, zo werkt(e) de wereld niet. Het is de bedoeling dat je in je hoofd leeft, denken denken denken. En dan ga je vanzelf wel geloven dat je je gedachten bent. En wordt dit dan ook nog geactiveerd door een of meerdere trauma’s…dan is je hoofd de meest ‘veilige’ plek, want trauma’s worden opgeslagen in je lijf.

Even tussendoor: trauma’s zijn niet de gebeurtenissen op zich he? Trauma is de reactie van het systeem op de gebeurtenis; als die te heftig was om er iets mee te kunnen. Dan wordt het afgesplitst en geparkeerd in het lichaam.

Trauma’s kunnen worden opgelopen in iedere levensfase. Bijvoorbeeld dat het eigenlijk allemaal best wel goed gaat tot er iets gebeurt. Maar trauma’s kunnen ook tijdens conceptie/zwangerschap/geboorte of vlak erna onstaan. Of diep geworteld zitten in het dna. Deze categorie trauma zorgt voor een slechte of beperkte basis van het leven omdat een veilige hechting (aan de moeder) ontbreekt. En als je hond hiermee te maken heeft, weet je zeker dat er minstens in de gebieden die ik hierboven heb genoemd, de energie serieus verstoord is. Vaak zie ik dan ook in de onderbuik/tweede chakra dat daar de levensvreugde ontbreekt.

Ik heb even geen plaatje bij hoe het alleronderste deel van de ijsberg diep onder water en dan uit ziet, maar geweldig is het niet.

Uiteraard zie je dit dan terug in allerlei gedrag (het ca 12 % bovenste deel van de ijsberg): van onrust tot overprikkeling, veel blaffen, problemen met alleen thuis zijn, tot agressie, angsten, eenkennigheid, humeurig, in zichzelf gekeerd, niet echt contact mee te maken en natuurlijk uiteenlopende lichamelijke klachten. De eigenheid van de hond is niet op orde en hij of zij heeft dat (voor …?… tijd) van buitenaf nodig om veiligheid, rust en vertrouwen in het leven op te kunnen pakken. Om stofjes aan te maken die gaan over rust en vertrouwen. Dat het veilig is, dat rust de basis is.

moeten we ons alleen op de hond richten?

En…is het reeel om de hond healingen te laten geven en dan te verwachten dat het allemaal helemaal goed komt? Ja, op zich kan dat wel, al zal er aardig wat tijd overheen gaan. Ik denk dat we zeker ook bij zijn of haar mens moeten zijn om het totaalplaatje definitief weer stralend en rustig te krijgen. Toch?

Dussssss……. dan kom ik bij het volgende en dat is wat je hond dan nodig heeft van jou? Want jij bent zijn of haar mens en dus anker in het voor de hond ingewikkelde leven. Niet alleen voor eten, drinken, spelen en wandelen, maar júist voor een veilige bedding.

En dat brengt ons bij mijn vraag in de Facebook groep ‘Trauma-hulp voor honden’ of jij wel eens een druk hoofd hebt. Als je die vraag met ‘ja’ hebt beantwoord, dan ga ik even voor je invullen dat je, als je heel eerlijk bent wel zult herkennen dat je bijvoorbeeld altijd aan staat, enorm druk bent met van alles, je veel kletst en dan vooral het liefst vanuit je ratio, goed kan uitstellen, goed bent in piekeren, je angstig, bozig of tekortgedaan kan voelen, je zorgen maakt en vooral graag controle behoudt. Perfectionisme hoort er ook bij. En vooral een hoge ademhaling, zodat je je geen contact hoeft te maken met je lijf. Dat is dan jouw ijsberg he? Hierover uiteraard geen oordeel, en blijf daar alsjeblieft zelf ook bij vandaan….(Ja, lastig … ik snap het… je drukke hoofd is vast alweer bezig met vanalles te roepen naar je…;)

Hoe zit het dan met de bedding, de veiligheid, de rust, en het vertrouwen die je hond bij jou zoekt? Die is ver te zoeken, want je authenticiteit ontbreekt; JIJ bent er niet. In de plaats daarvan is er ruis, rommel, chaos. Dat is wat je (trauma)hond ‘tankt’ bij jou. Hoe kan die dan wel een rustig hoofd hebben en zich zen voelen en gedragen?

En laten we eerlijk zijn, voor jou is dit ook verre van ideaal toch? Dus hier mogen we iets mee 🙂 En dat kan gelukkig ook prima!

Hier komen nog wat meer vragen voor je:Hoe zou het zijn om een rustig hoofd te hebben? En een prima aardebinding waardoor alles kan afvloeien en je je ontspannen kan voelen? Hoe zou jouw leven er dan uit zien? Wat zou er anders zijn voor je? Hoe klinkt dat? Hoe voelt dat? Is er in jou een behoefte hieraan? Zou je dat willen leren? Ben je gemotiveerd om hier mee aan de slag te gaan?

En wat zou de uitwerking hiervan zijn op je hond? Die als (trauma)hond een rustig hoofd nodig heeft voor zijn of haar eigen welzijn. Die in een split-second aansluit bij jouw rustige energie en daarmee in zichzelf een gevoel van vertrouwen kan opbouwen, diep onderin zijn of haar ijsberg. Wat dan weer effect heeft op het gedrag wat je ziet (hoort) van je hond boven het wateroppervlak van de ijsberg.

Jouw rustige hoofd is het startpunt voor iedere gedragsverbetering

In drie privelessen van 1 uur in de natuur rondom Putte (N-Br) ga je leren hoe dat werkt. Hoe je jezelf in de rust kunt brengen en wat het onmiddellijk effect daarvan is op je hond. Een beleving waar jullie sowieso voor altijd profijt van hebben. En, let maar op, die een rimpelingeffect gaat hebben op andere gebieden in je leven. Want zodra jij op een andere frequentie gaat uitzenden, ga je ook van een andere frequentie ontvangen . Dan komt er meer rust op je af.

Wat ik van jou nodig heb, is je volledige commitment en ik lees graag je motivatie waarom jij deze lessen nodig hebt, in een mail aan info@highfive4dogs.nl.

Je investering is €150,–

Rust, vertrouwen en veiligheid