Met je hond in de rollercoaster

      Reacties uitgeschakeld voor Met je hond in de rollercoaster
Twee mensen met hun hond in de rollercoaster


En dit is hun verhaal:

Als eerste eigen hond (de honden vroeger thuis tel ik nooit mee, want die zijn iemand anders verantwoordelijkheid) kwam een jonge een pittige herdermix bij zijn intussen alweer derde ‘thuis’.

Het gedrag wat hij liet zien vroeg om aanpakken, want het moet allemaal wel veilig blijven natuurlijk. Dus gingen ze op zoek naar iemand die hier wel raad mee weet. En ze komen terecht bij een ervaren iemand die volgens de website ‘vooruit loopt op de ontwikkelingen’ en met een eigen gedragscentrum een europese klantenkring heeft opgebouwd. Dat klinkt natuurlijk geweldig.

REGIEM
Ze gaan er aan de slag en krijgen haarfijn uitgelegd hoe het zit met honden. Over jouw leiderschap, over hoe belangrijk commando’s, zijn. Dat wandelingen voor je hond vergelijkbaarzijn met een jacht, dus je moet echt stevig doormarcheren, anders maakt hij de kachel met je aan. Ja het heilige commando ‘volg’ wordt tijdens de hele uitlaatwandeling lang ingezet. Dat betekent drie keer daags 20 minuten riempje hoog achter de oren en marcheren, en corrigeren als het je niet bevalt. Want dat is de taal die honden snappen. Snuffelen mag absoluut niet, want weet je nog, we zijn aan het jagen, dus tempo erin graag.

En voor alles eerst je hond laten zitten, de hele dag door. 
En herdermix moest toch ook maar een tijdje in de roedel van deze deskundige worden opgenomen, want er was reden om te twijfelen of de sociale vaardigheden wel voldoende ontwikkeld waren.


_____________________________________________________
Als zoete koek, alles, compleet helemaal totaal…..
_____________________________________________________


DE ROLLERCOASTER
Tot er iets bij hun zelf begon te knagen, ze zichzelf tegenkwamen want met name het corrigeren begon tegen te staan. De hond werd ook niet bepaald rustiger en dus werd het tijd om verder te kijken. Via via vonden ze mij en daar begon de rollercoaster. 

EN DE LOOPINGS
Ze werden meegenomen in de beleving vanuit de hond. En dat kwam neer op zo ongeveer een tegengestelde richting op alle fronten. Zo bleek herdermix niet uit op een greep naar de macht, maar wel een intens traumatisch verleden en daardoor een berg wantrouwen te hebben. Plus de nodige capaciteiten om het zelf te regelen. En dus heeft hij zijn eigen mensen heel hard nodig om hem te begeleiden en hem te laten groeien. Te beginnen met hem te zien mét zijn issues maar zonder oordelen. Dat was loop 1.

Wandelen is nu ontspannen, want er bestaan immers ook lange lijnen. En niemand verplicht je om te lopen in stedelijke prikkelrijke omgevingen als je hond dat nog niet aankan. Dus lekker de stilte in en herdermix volop laten snuffelen. Snuffelen is zo belangrijk; honden leven in een geurenwereld. Zo ongeveer alle kleuren die wij met onze ogen zien, nemen zij waar met hun neus. Tot zover loop 2.

En je kunt je hond gewoon vertellen wat de bedoeling wel of niet is, zonder te bulderen. Zolang je maar zelf in je kracht staat. Loop 3.

Honden communiceren de hele dag door met ons… ze vertrouwen erop dat we ze verstaan. Ze hebben immers alleen ons, dus …. verdiepen in de signalen van herdermix en een nieuwe dimensie werd aan het leven toegevoegd. Loop 4.

Loop 5 was de uitleg dat de ‘opname in de roedel’ voor herdermix in feite de zoveelste herplaatsing is, met alle bijbehorende traumatische herbelevingen. En dat hij zich prima staande hield in deze groep heel fijn is, maar nul informatie geeft over zijn gedrag naar honden die tijdens een wandeling voorbij komen.

Loop 6 was het effect van de eerste quantum touch healing op herdermix. Hij kon veel beter zijn rust pakken, reageerde beter op zijn naam in voor hem moeilijke situaties, en hield zijn toeter dicht tijdens autoritten. t
Bovendien had hij een prachtige bijdrage; hij kan niets met mensen ‘met een masker op’, mensen die zich anders voordoen dan hoe ze zijn. Dus geen gebulder aub, maar zelf goed aarden en dan vanuit je eigen overtuiging in communicatie. En hij is als was in je handen….

TRAJECT
We zijn nog maar net 2,5 week onderweg. Het traject dat we afspraken bestaat uit 6 weken samenwerken met 3 individuele begeleidingen en 3 healings. En dit is het punt waarop de opdracht is om niets meer van welke ‘goeroe’ dan ook aan te nemen voordat het eerst door hun eigen filter is gehaald. En alleen de inzichten die helemaal okee voelen, die worden toegelaten als bouwstenen voor de relatie met zichzelf en met herdermix.

______________________________________________________________________________
Alleen inzichten die door je eigen filter zijn goedgekeurd, worden geïntegreerd
______________________________________________________________________________

Ik weet zeker dat ze aan het eind van het traject uit de rollercoaster gaan stappen als heel andere mensen. Zelf zijn ze gegroeid; ze staan bewuster in het leven en in hun eigen kracht. En herdermix? Daar maak ik me geen zorgen over, die heeft straks twee onwijs fijne mensen die hem snappen en een passende begeleiding bieden.

Voorlopig maak ik een diepe buiging voor ze, het vraagt echt ‘ballen’ om dit aan te gaan. Om jezelf en je hond te Ont-moeten! Het resultaat is amazing en de reis er naar toe al net zo mooi.