En wat doe jij voor werk?

      Reacties uitgeschakeld voor En wat doe jij voor werk?

Die vraag krijgen we allemaal zo nu en dan he….? Ik antwoord altijd dat ik met honden werk.
Wat voor mijn gesprekspartner dan in de regel neerkomt op óf werk als hondenuitlaatservice óf als hondentrimster. Als ik op die twee opties met ‘nee’ reageer, wordt het ineens even ingewikkeld.

Ik heb ook eigenlijk geen standaard reactie op deze vraag, ik moet eigenlijk echt nadenken wat ik antwoord…

En dat is het antwoord eigenlijk al: ik werk vanuit mijn hart. Vanuit mijn passie om hond en mens dichter bij elkaar te brengen.

Grappig genoeg kwam onlangs iemand met de opmerking: ‘Oh, maar dan ben je eigenlijk een relatietherapeut maar dan voor hond en mens?’ Ja inderdaad, dat klopt wel ja. Een hond en zijn mens hebben immers ook een relatie. En komen bij mij als daarin iets niet lekker loopt.

Als ik aan het werk ga, staat mijn hart open voor wat de hond mij laat zien en voor wat zijn mens mij laat zien. Dan ‘kijk’ ik hoe ze communiceren, in hoeverre het ‘stroomt’ tussen hun. Waar ze vastlopen, waar ze van genieten. Wat ze komen brengen in elkaars leven..

En mijn hoofd, ja dat doet zeker ook mee, want daar zit alles wat ik al heb geleerd en nog iedere dag leer over honden en mensen.

Mijn hart en hoofd werken samen om hond en mens weer van het leven te laten genieten.
Zowel als individu als ook samen.

Geen enkele hond en geen enkel mens zijn hetzelfde en dus is ook geen enkel consult hetzelfde. Althans, wel als het gaat over werk = liefde….

Highfive!