“Framen”

      Reacties uitgeschakeld voor “Framen”

“Framen”

Neeeeee….geen nieuw hondenspeelgoed 😉

Het is wat wij mensen onbewust zo makkelijk doen en deze vormenkubus laat het beeld zien wat ik bedoel. Zolang de juiste vorm in de juiste opening gaat, verloopt alles soepel. Het wordt ingewikkeld als we het vierkantje in het ronde gat willen hebben, persé. Als je dat zo leest, denk je vast ‘ja hoezoooooooo dan?’ maar hee…dan de praktijk.

Of liever…in mijn praktijk. Daar kom ik regelmatig tegen dat honden onbewust in een door ons gewenste/bekende vorm worden geperst. We hebben immers allemaal een verlangen voorafgaand aan de aanschaf van een hond. En regelmatig kan de hond daar niet aan voldoen. Dan heeft hij niet veel met jouw idee van hondensport bijvoorbeeld, of met jouw style van opvoeden of van jouw regels die vaak gaan over ‘zo doen we dat met honden nou eenmaal’.

Dat gaat natuurlijk problemen opleveren. De hond ervaart in de energie heel goed dat men iets van hem vindt en reageert daar weer op. En bij de mens kan het ook aardig oplopen tot aan stoom uit de oren.

I know, I’ve been there, done that met Roos.. en daarom weet ik ook zo goed hoe dat als chaos kan aanvoelen.
En er is absoluut een uitweg, via jou. Een heel mooi en nieuw pad wat er dan voor jou en je hond open gaat waarvan je geen idee had dat het bestond. (Je hond trouwens wel hoor… 😉)

Heerlijk om daarmee aan de slag te mogen. Om te verhelderen wat er gaande is. Dan is een hond ineens geen lastpak meer, of een druktemaker of wat dan ook. Dan kan de hond gezien worden voor wie hij of zij werkelijk is van waaruit er andere keuzes gemaakt kunnen worden voor belevenissen van de hond en de mens.

Ik ga er daarbij van uit dat een hond weliswaar afhankelijk is van ons en onder onze verantwoordelijkheid valt, maar dat je pas écht een heerlijk leven samen hebt als jullie zich allebei gehoord en gezien voelen.
En als ‘bijwerking’ gaat de mens ook anders naar zichzelf kijken waardoor het totale plaatje in beweging komt en kan shiften naar meer aansluiting bij wat de bedoeling is. Naar puurheid en zuiverheid.

Ik weet niet hoe jij dat ziet, maar voor mij is dat wat we mogen leren met elkaar hier op aarde. En onze honden zijn vaak de aangevers van waar we nog wat mogen bijsturen.
🌟Dat zijn zulke prachtige processen 🌟
Soms is er een beetje hulp nodig, want als het geheel een tijdje uit het lood is geweest, geeft dat bij mens en hond ook wel wat fysieke klachten. Dan biedt Quantum Touch de helpende hand…
Zachte kracht…ook jij hebt het in je 💛
Misschien weet je dat ergens wel, maar kun je er niet direct bij? Dan help ik je graag op weg!