Traumaspecialisatie

      Reacties uitgeschakeld voor Traumaspecialisatie
Trauma, wie is er niet groot mee geworden?
Het goede nieuws is: er is nog zoveel mogelijk…
en je hoeft het niet alleen te doen.

Weet dat je welkom bent!

Trauma is niet de gebeurtenis op zich
maar de reactie van het systeem erop

Trauma’s kunnen worden opgelopen gedurende het leven, of zelfs al beginnen bij de conceptie, in de baarmoeder of bij de fokker.
In dit artikel heb ik hier meer over uitgelegd, zodat je kunt lezen hoe diep het eigenlijk zit, en welke voor ons mensen vaak kleine,
onbelangrijke zaken ineens in een ander daglicht komen te staan als je er met bewustzijn naar kijkt.
Dan is het eigenlijk juist heel logisch dat je hond ergens mee worstelt.

Daarnaast zijn er natuurlijk trauma’s bij de ‘rescues’, de honden die herplaatst zijn en bij honden die uit de broodfok komen.

IJsberg

Wat zichtbaar is van trauma, gaat over gedrag:
angst, agressie, slopen, onrustig zijn, altijd maar ‘aan staan’, slecht rust kunnen pakken, slecht luisteren, verlatingsangst
en ander gedrag wat voor jou heel ‘onlogisch‘ voelt.

Dit zichtbare deel is ca 10% van het totaal van de hond, zeg maar het topje van de ijsberg wat boven de waterspiegel uitsteekt.

Op dit superkleine deel heb je zelf invloed met wat jij doet of laat met je hond ter verbetering van het gedrag. Ook training/gedragstherapie werkt op dit gedeelte. En dan heb je meteen het antwoord waarom dat maar gedeeltelijk kans van slagen heeft. En het probleem ook nooit echt opgelost wordt.

Want het overgrote deel van je hond zit juist ónder de waterspiegel, dat is dus wel 90%. Daar zitten de trauma’s verstopt. En juist omdat het onder de waterspiegel zit, kun je er zelf niet bij. En een gedragstherapeut ook niet. Dat was altijd mijn frustratie als gedragstherapeut; ‘er is meer en ik kan er niet bij!’ Maar gelukkig heb ik met healingen nu wel een ingang tot het helen van trauma’s en dus tot een echte verbetering van het welzijn van de hond…en daarmee zijn mens 😉

Het deel onder de waterspiegel gaat over een heel druk hoofd, een slechte aardebinding en vaak ook problemen met spijsvertering.
En precies vanuit dít deel, wordt het gedrag aangestuurd…

Ik ben ervan overtuigd, en dat blijkt ook in de praktijk dat werken vanuit de kern, vanuit de werkelijke oorzaak, pas ècht gaat over verbeteren.

Een complete aanpak werkt zowel boven
als onder de waterspiegel

Als je met mij aan de slag gaat met je hond, pakken we dus zowel boven als onder de waterspiegel aan.

Boven de waterspiegel (10%) gaan we aan de slag met alles wat ik je in het traumaconsult kan aanreiken.
Dat zijn heel logische, praktische tips over wat te doen en te laten in welke specifieke situaties. Wat de invloed van voeding is en welke voeding helpend is bij trauma. Je bent immers wat je eet, en hoe meer rust in het spijsverteringsstelsel, hoe meer energie de hond kan gebruiken om op te knappen.
Hoe je de grenzen van je hond kunt herkennen, en hoe noodzakelijk het is dat hij/zij jou gaat ervaren als een baken van rust, veiligheid en vertrouwen. Hoe jij ook écht, authentiek en helemaal eerlijk moet zijn in al je handelingen en uitspraken.

Jij bent degene die mag gaan zorgen voor een heeeeeel veilige bedding bij je hond. Op alle gebieden. Zodat de 10% boven de waterspiegel op orde is.

En…dit consult is 100% uniek en compleet afgestemd op trauma-honden.

Daarnaast kijken we naar wat er in de omging van de hond nog meer van invloed is op het gedrag.

Onder de waterspiegel (90%), van waaruit de aansturing van het gedrag van je hond plaatsvindt, is het meeste werk te doen.

Dat mag je aan mij overlaten. Want daar kan ik dmv healing werken op wat er in de hond beschadigd is geraakt door de trauma’s.
Als ondersteuning werken Bloesem Remedies en Flowerplex heel erg goed.
Ook een voedingsadvies om het spijsverteringsstelsel tot rust te brengen werkt mee aan verbetering van gedrag.

In de praktijk..

…maak je bij mij een afspraak voor een Trauma-consult

dat kan 1 op 1 of dmv een beeldbel consult* waarbij ik 2 uur voor je vrij maak om de hele ijsberg in kaart brengen door samen te kijken wat er bij jouw hond speelt, waar de knelpunten zitten en wat er nodig is om hierin verbetering aan te brengen.

Er is sowieso een groot aantal min of meer standaard punten van aandacht waar we bij stil zullen staan. Zoals:

* wat is precies trauma en wat heeft het voor impact op het systeem van je hond
* welke triggers heeft jouw hond tot bepaald gedrag en hoe ga je daar mee om
* welke voeding is helpend en welke juist niet
* de invloed van enten/ontwormen/medicatie
* écht congruent zijn en eerlijk communiceren
* hoe zit het met grenzen en vrijheid voor je hond
* de invloed van jouw eigen energie (bewust en onbewust)

Het levert je eye-openers op die heel praktisch zijn en die je direct kunt toepassen.

Daarnaast is er alle ruimte om de specifieke situatie van jouw hond onder de loep te nemen. ‘Wat heeft je hond nodig en wat heb jij nodig?’ staat daarbij centraal. Je mag al je vragen afvuren, de vragen waar je al veel te lang mee worstelt.

Na het consult begrijp je waarom je hond doet wat hij/zij doet, wat de triggers zijn om bepaald gedrag te vertonen, welke invloed je er zelf op hebt en wat je allemaal kunt doen (of laten) om het gedrag te verbeteren. Het wordt echt ervaren als een omslagpunt op het levenspad van de mens en de hond samen. De neuzen gaan weer dezelfde kant op, en daar doen we het voor!

Je investering is €130,–.

Als je voor langere tijd en ook van dagelijkse ondersteuning gebruik wilt maken,
neem dan een kijkje op Samenwerkings-traject voor jou en je hond.

En heb je nog vragen, of wil je meer informatie, neem dan zeker vrijblijvend contact op.

*De algemene voorwaarden zijn van toepassing op het traumaconsult