Liefde….of??

      Reacties uitgeschakeld voor Liefde….of??

Zeker weten honden dat…

In de afgelopen weken heb ik mogen leren en ervaren dat met onze liefde heel nauw een bepaalde afhankelijkheid samenhangt. Dus eigenlijk een ruilhandel, dat klinkt wel erg oneerbiedig maar op een diepere laag zie ik dat gebeuren.

We hebben iets nodig van onze honden,
sowieso…anders hadden we ze niet 😉

Op het moment dat we ons dat bewust worden, komt er al ruimte vrij om de ‘verstrengeling’ die voor honden echt niet prettig is, los te laten.

Maar … ja…. dat vraagt dus wel een inzicht in je eigen handelen en dat is ook weer een dingetje, zo merk ik. Vanzelfsprekend is het in ieder geval niet, want wij mensen, wij hebben ook onze eigen pijnstukken die zich soms maar lastig onder ogen laten zien. Vaak gaat het over schade die we op al heel jonge leeftijd hebben opgelopen en waar we een overlevingsmechanisme voor hebben. Allemaal onbewust he?

Dat aankijken betekent dat je heelt, dat je je (oude) pijn net zo okee vindt als je kwaliteiten.Weet je wat er gebeurt als je het niet aankijkt? Dan wordt het een projectie naar de mensen waar je in je leven mee te maken hebt. Dan trek je het je persoonlijk aan en staan dingen in een ander perspectief, onbedoeld, onbewust. En zo niet dienend.

Onze honden zijn dan nodig in ons leven om een stuk van onze eigen oude pijn wat we nog niet zo goed in beeld hebben, of waarvan het gewoon r*t*-spannend is om het aan te kijken.Met dit inzicht begint de heling al. Dat is goed nieuws he?

Nog meer goed nieuws is dat je kunt leren om je eigen energie bij jezelf te houden, inclusief alle pijnstukken. En om daarvan te houden ❣️En dan ontsla je daarmee direct je hond van het invullen van wat dan ook wat met je eigen oude pijn te maken heeft. Hoe fijn is dat? 🥳Als deze tekst ergens in ook maar 1 vezel in je lijf resoneert… laat het dan maar eens even goed ‘smelten’ en kijk wat er alsnog boven komt bij je waar je mee aan de slag mag.

Ik word helemaal blij van dit soort inzichten en het begeleiden van mensen die hiermee worstelen. Het is zooooo enorm bevrijdend, voor jezelf en voor je omgeving 🥰

En dus voor je hond 🐾

Heerlijk werk heb ik!