Angsten die we niet zien, worden onze beperkingen…

      Reacties uitgeschakeld voor Angsten die we niet zien, worden onze beperkingen…

 

En beperkingen zorgen voor het krimpen van ruimte in je leven zodat je niet vrijuit kunt gáán.
Ze zorgen voor het stagneren van de energie. Ze houden je klein, zorgen ervoor dat je geen stappen zet en dat alles bij het oude blijft. Want dat ken je en dat is veilig. En dat kan heel hardnekkig zijn…

Maar beperkingen handelen niet op eigen houtje, dat is het goede nieuws 🙂
Dat zouden ze wel willen misschien, maar zodra jij er je licht op kunt laten schijnen, komt de onderliggende angst naar boven. En aandacht maakt alles mooier he 😉 Als je met milde aandacht en zonder oordeel kunt observeren wat er daadwerkelijk ‘is’ aan beperkende overtuigingen…worden ze kleiner en kleiner en gaat het weer stromen. Je ziet ineens meer en je kunt verder!

Ik zie het heel vaak in mijn praktijk en herken het zelf ook. In mijn beleving moest ik met een hond ook bijvoorbeeld iedere dag een flinke wandeling kunnen maken. En wat kreeg ik? Een hond die dat fysiek niet altijd aankan. Dusssss….liep ik in volle vaart tegen mijn overtuigingen aan. Auw!!
Het is niet wat er is, ik werd uitgedaagd om dat los te laten en om te kijken naar waar die overtuiging vandaan kwam. “Omdat ik dat met al mijn honden wèl kon”… Duhhhh…
Voel je hoe onhandig zoiets is? Ik zette de hele situatie klem door niet te accepteren wat er wel was. Arme hond, arme ik…

De opvoeding van je hond kan ook zoiets zijn. Het werkte bij al je honden prima op een bepaalde manier en bij deze hond ineens averechts. Die herken ik ook! En floep, daar is er weer een he?! De frustratie, allerlei emoties poppen op en zetten de boel klem. Want juist ík moest dit toch kunnen, wat als het niet ging lukken…waahhhhh….een en al angst. En weer zat alles vast…

Wat heb ik toch veel aan Roos te danken! Door haar kan ik dit nu doorgeven aan wie het nodig heeft. Hoe dankbaar kun je je hond zijn he?!

Ja, het is eng om je eigen beperkingen onder ogen te komen. Intussen kan ik daar uit eigen ervaring aan toevoegen ‘ja het is prachtig om ze onder ogen te komen’. Ze zijn je ‘way out’, op dat proces mag je vertrouwen.

Ik neem je graag mee op deze ont-dekkingstocht ❤

Tot slot: Een heel wijze hond heeft mij ooit eens meegegeven dat wij mensen moeten stoppen met de dingen anders te willen dan dat ze daadwerkelijk zijn…